Meij speelt Vlaamse tragi-komedie

Na de succesvolle opvoeringen van “One Flew over the Cuckoos nest” en “Festen” kiest
Theatergroep Meij nu voor een andere klassieker: “Thuis” van de grote Vlaamse Meester Hugo Claus. Het stuk is een van de beste tragi-komedies van Hugo Claus, boordevol humoristische situaties en karakters.

Een ouder echtpaar in een dorp in West-Vlaanderen. Sanseveria’s voor de ramen. Bloemetjesbehang. Een groot huis waar ze echter niet alléén wonen. Ze zijn de verplichting aangegaan om tot haar dood voor een oude dementerende dame te zorgen. Daarna is het huis voor een zacht prijsje het hunne. Dat zal nodig zijn want vader werkt al een tijd niet meer. Op het slachthuis kon hij niet meer tegen al dat bloed. Nu zaagt en verkoopt hij wat haardhout. De passie is ook al lang uit het huwelijk verdwenen, sex is iets van vroeger. Dat verandert als de zoon ineens weer op de stoep staat met zijn mooie vriendin. Vader gaat zich weer jong voelen t.o.v. het meisje, zijn ingeslapen mannelijkheid ontwaakt.

De voorstellingen zijn in oktober en november 2021 in Sint-Oedenrode, Veghel, Schijndel, Endhoven en Best.